A SEO Vonal üzemeltetője a lioneR.

Technikai SEO Beállítások

Egy weboldal keresőoptimalizálásának első lépései közé tartozik az, hogy technikailag rendbe rakjuk az oldalt. A Technikai SEO beállítások során számos különböző pontot figyelembevéve elemezzük az oldalt.

Amennyiben néhány alapvető hiba hiányozna az oldalról, úgy a Google szemében negatívként jelenhet meg a weboldalunk és nem lesz olyan hatékony a SEO.

  • Biztonságos és bizalmas adatkezelés
  • Törekvés a maximum kihozására
  • Extra tanácsadás és javaslatok

A technikai SEO a keresőoptimalizálás kihagyhatatlan pontja. Nagyon sok apró, de annál inkább fontos beállítás elvégzése szükséges, amelyek óriási hatással lehetnek a helyezésedre.

Átirányítások

Nagyon fontos, hogy a weboldalunkon megfelelő átirányítások legyenek. Több szempontot is figyelembe kell venni, például, hogy az adott aloldal megszűnt, esetleg megváltozott, akár csak nem szeretnénk, hogy a Google indexelje.

Átnézzük neked ezeket az átirányításokat, hogy ne legyenek levegőben lógó linkek és a Google is teljesen feltérképezhesse a weboldaladat.

Weboldal Átirányítások - 301 redirect

SSL Tanúsítvány

Az SSL tanúsítvány nem más, mint hogy az adott weboldal és a látogatója közötti adatforgalom egy titkosított csatornákon keresztül történik, ezért illetéktelenek nem tudnak ebbe “belehallgatni”, nem tudnakadatokat kinyerni belőle. Azt, hogy egy weboldalnak van-e SSL Tanúsítványa, azt úgy lehet ellenőrizni, hogy a weblap linkje https-sel kezdődik sima http helyett, illetve egy pici zöld lakat és a “Biztonságos” szó is látszik a böngésző címsorában (máskülönben "Nem biztonságos" jelzőt kap).

Ha nincs webfejlesztőd, esetleg van, de nem tudja megcsinálni vagy nem szeretnéd ezzel nyaggatni, akkor mi segítünk ebben is. Az oldaladat biztonságossá tesszük a felhasználók és a világháló szemében is.

SSL Tanúsítvány - HTTPS és HTTP

Betöltési sebesség

A weboldal betöltésének sebesség optimalizálására külön szolgáltatást nyújtunk, de a technikai beállítások egyik alappilére is lehet ez.

Gondolj csak bele abba, hogy Te hány másodpercet vagy képes várni arra, hogy betöltődjön 1 weboldal? Gondolom ez nem több, mint 10 másodperc, de már 5 után is nagyon türelmetlen az ember.

Tehát már valószínűleg érted Te is, hogy miért fontos az, hogy gyorsan töltődjön be a weboldalad. No de ez nem csak a látogató szemében, hanem a Google szemében is kiemelten fontos. A Google ugyanis nézi azt is, hogy a jövendőbeli látogatóid mennyire fogják jól érezni magukat nálad. Ha pedig úgy érzi, hogy hamar kilépnek, mert nem tölt be időben az oldalad, akkor bizony nem fogja azt ajánlani nekik.

Weboldal sebesség optimalizálás

Duplikáció

A Google kifejezetten nem szereti a duplikációt!

De mégis mi az a duplikáció? Az, amikor a tartalmad közel azonos egy másik aloldaladdal vagy más weboldallal.

Nem célja senkinek sem az, hogy minden weboldalon ugyanazt olvassa, ezért fontos az egyedi, kreatív szövegírás minden weboldal számára. Webáruházak esetén különösen lényeges lehet, hiszen sok esetben csak bemásolják a központilag megadott termékleírást. Hatalmas előnyben lehet az, aki önmaga fogalmaz meg néhány bekezdést és máris egyedi tartalmat tud nyújtani.

Tehát már valószínűleg érted Te is, hogy miért fontos az, hogy gyorsan töltődjön be a weboldalad. No de ez nem csak a látogató szemében, hanem a Google szemében is kiemelten fontos. A Google ugyanis nézi azt is, hogy a jövendőbeli látogatóid mennyire fogják jól érezni magukat nálad. Ha pedig úgy érzi, hogy hamar kilépnek, mert nem tölt be időben az oldalad, akkor bizony nem fogja azt ajánlani nekik.

Tartalom duplikáció

Mobilbarát weboldal

Az emberek döntő többsége ma már telefonon böngészik és ezért fontos is hangsúlyt fektetni rájuk is, hiszen értékes látogatók. A Google is így gondolja, ezért ügyel arra, hogy reszponzív, vagyis mobilbarát weboldal jelenleg meg a keresőben.

2022 már egy olyan év, ahol szinte minden weboldal optimalizálva van telefonra, azonban az évekkel ezelőtti honlapok esetében nem kizárt, hogy ez nincs megcsinálva. Ekkor érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy keressünk egy új webfejlesztő ügynökséget, akik fejlesztenek egy új weboldalt.

Szóval mindenképpen érdemes megnézni telefonról is a weboldalt és megnézni, hogy vannak-e kilógó tartalmak, minden olvasható-e, a menü nem úgy jelenik-e meg, mint asztali számítógépen, stb.

Mobilbarát weboldal - Reszponzív honlap

Dolgozz velünk!

Ha szeretnéd technikailag rendbe tenni a weboldaladat és SEO szempontból is optimalizálni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot. Ingyenes árajánlatot tudunk biztosítani számodra és csak akkor vállaljuk el a munkát, ha valóban tudunk segíteni számodra.

Nem ígérünk csodákat, de minden tapasztalatunkat és tudásunkat felhasználjuk, hogy kiválóan keresőoptimalizáljuk a weboldalad!

Ingyenes árajánlatot kérek

Szeretne INGYENES árajánlatot?

Close

A SEO Vonal jelenti az egyenes felfelé vezető utat a keresőoptimalizálás világában a weboldalad számára!

info@seovonal.hu
+36 70 430-8133